piątek, 20 września 2013

makaron po wiejsku

Coś bardzo kalorycznego i dobrego. Jeżeli ktoś jest na diecie to nie polecam;p.

Składniki:
* 400 g makaronu spaghetti
*100 g wędzonego boczku
*50 g tartego parmezanu(lub innego sera)
*2 żółtka
*3 łyżki śmietany
*świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Pieprz, ser, żółtka i śmietanę mieszamy  w misce. 












Drobno pokrojony boczek podsmażamy na maśle.












Wstawiamy makaron. Po odcedzeniu szybko łączymy z boczkiem i mieszanką jajek, parmezanu i śmietany. 










 Mieszamy dokładnie i szybko nakładamy na talerze, ponieważ sos gęstnieje.
Smacznego
J.

4 komentarze:

  1. Kocham ten makaronik, jest pyszny. Kaloryczny ale smak wszystko wynagradza :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie dania! :D I kaloryczność mnie nie interesuje bo pyszne! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. dokładnie, w 100% zgadzam się z wami ;p :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mogłabyś robić ładniesze zdjęcia... makaron był pyszny, a tu nie wygląda apetycznie

    OdpowiedzUsuń