Składniki:
*makaron
*łosoś wędzony
*śmietana 12%
*cebula
*pieprz
Sposób przygotowania:
Moje piękne półtalarki cebuli na patelni |
Na rozgrzaną patelnię dodajemy przygotowaną wcześniej cebulę.
Łosoś |
Przygotowujemy łososia. Łosoś musi być wędzony. Mój miał 125 g.
Pięknie pokrojony łosoś |
Odrywamy skórę od łososia i kroimy go w drobną kostkę. W praktyce nie da się tego jednak zrobić, bo za bardzo się rozpada. Po prostu staramy się goi jakoś pokroić ;p.
Pięknie pokrojony łosoś + półtalarki cebuli |
Do zeszklonej wcześniej cebuli dodajemy pięknie pokrojonego łososia. Smażmy jakiś czas. Mi zwykle zajmuje to 5 minut.
Dodatek śmietany |
Do mieszanki cebulowo-łososiowej dodajemy śmietany 12% i świeżo zmielonego pieprzu. Całość mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu.
Zakręcony makaron |
Gotowy makaron mieszamy z przygotowaną wcześniej mieszanką.
Smacznego! |
J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz