Składniki:
*2 szklanki mąki
*2/3 szklanki cukru
*2 łyżeczki proszku do pieczenia
*1 łyżeczka cukru z wanilią
*1 szklanka mleka
*1/3 szklanki oleju
*2 jajka
* 2 łyżki kakao
*miseczka jagód
Przygotowanie:
Wszystkie suche(mąka, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia) składniki mieszamy w misce. Nie dodawać kakao!
W drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (mleko, olej, jajka).
Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy. Nie może być grudek!
Pół gotowej masy przelewamy do drugiej miseczki i dodajemy kakao. Znowu dokładnie mieszamy.
Masę przelewamy do foremek na muffiny.
Do foremek dodajemy jagody. Trochę do środka, reszta na wierzch. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około 20-25 minut.
Gotowe ! |
J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz